söndag 15 augusti 2010

Reklam

Vissa saker borde man inte ens FÅ göra reklam för. Margarin, t ex. Jag blir fly förbannad varje gång jag ser de där "blodtryckssänkande" bordsmargarinerna. Det är bevisat gång på gång att margarinet SKAPAR åderförfettning. Och därför är en av de största bovarna för hjärt- och kärlsjukdomarna. Att de dessutom innehåller massor av hemska kemikalier (bland annat sådant de rengör oljefat med), är cancerogent och en av de största elslukarna, gör ju inte saken bättre.

Ett annat exempel är de bakteriedödande munsköljsprodukterna. Genom att använda och spotta ut sådant, skapar vi härdigare och resistenta bakterieformer. Dessutom dödar de även de bra bakterierna, t ex de som bryter ner vårt avlopp.
Illaluktande svavelgaser i munnen? Jag har mina i röven!

Sedan finns de reklamer jag gillar.
Elefanten som klättrar i träd för att se solnedgången, t ex. Så kändes det hela tiden då jag dansade... Förfärligt jobbigt, inte optimalt alls för min kroppstyp - men härligt när man fick det att fungera!

Så har vi de som bara är dumma.
"En elegant spis med ståldesign!" Det var en helt vanlig, vit spis. Möjligtvis med
stålhandtag. Men stål? Ska man inte åtminstone ha borstad aluminium om man ska klämma till med det i reklamen? Stål? Det bygger man båtar av. Eller väntar en ny era med Stålmannen?

Falukorvsreklamen på radio får det att krypa i mig. Det är en travers på den lilla nynningsvänliga kycklingsången, med skillnaden att det är falukorv hela tiden. Jag som hatar falukorv får lite svårt att andas, speciellt när jag tänker på att "köttråvara" också får innehålla senor m m. (Brosk, ögon, klövar, öron m m är också med, men heter något annat, typ köttprodukter.)

Det gäller att se igenom reklamen. Våra barn är hårt drillade. Varje gång de ser reklam för hud- eller hårprodukter, säger de: "Det är inte nyttigt för kroppen." För all annan reklam gäller frågan: "Det är ljug, va?"

Det är en hård värld... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar