lördag 14 augusti 2010

Mobiltelefonen - så lite som möjligt

Mobiltelefonen är en stor del av vår vardag, det är bara att acceptera. Men vi bör inte glömma att den är farlig för vår hälsa!

Alla mobiltelefoner alstrar strålning. Eller drar den till sig, om man så säger. Det finns rekommendationer som säger att man bör tala i headset och inte ha telefonen nära sin kropp.

Någon gång på 90-talet tillsattes en svensk forskningsgrupp (jag tror det var av Sony Ericsson) för att utreda effekterna av mobiltelefoni. Idén var väl att de skulle upptäcka att det var ofarligt. Efter en tid lades hela avdelningen ner och alla anställda fick skriva på tystnadsavtal... Den information som ändå läckte ut var inte uppmuntrande...

Vad som är sant och vad som är skrönor är svårt att avgöra.

Mobiltelefonen kan störa hjärnvågorna och signalsubstanserna. Har man den i fickan, störs fortplantningen och kvinnor som bär den i BH-n kan drabbas av bröstcancer. Hur det nu än är med detta, tycker jag det är idé att iaktta försiktighet.

Jag pratar inte gärna i den och när jag måste, använder jag headset.

Nattetid ska man helst stänga av den. Absolut inte ha den som väckarklocka! Inte heller ha i samma rum som man sover i.

I de flesta länder rekommenderar man att barn under 16 år inte ska använda mobiltelefon alls. Tyvärr får allt yngre barn mobiltelefoner som leksaker. De spelar på dem, lyssnar på musik och ser små videosnuttar med skrattande grodor. Vi köpte en iPod till vår son i stället...

Idag har vi så mycket artificiell strålning. Datorskärmar, TV-apparater, mobiltelefoner... Vi gör nog klokt i att ta det lite lugnt på det här planet.

Kanske kommer våra underbara organismer att anpassa sig till denna strålningstäta värld. Men det kommer att ta tid. Och vi, som är första generationen som utsätts så mycket, kommer inte att hinna med.

Så - mobiltelefon: Så lite som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar