tisdag 3 augusti 2010

Folkligt är inte lika med dumt!

Att vara folklig är en konst.
På riktigt.
Det är minsann inte lätt att slå an strängar på majoriteten av befolkningen.

Somliga behärskar denna talang med den äran.
Peter Settman är specialist.
Lisa Syrèn fungerar också.
Det finns givetvis fler.

Men så finns det också de där som tror att det räcker med att vara lite korkad. Det går inte hem hos mig... Att inte veta något om någonting, att vara eller spela dum, har ingenting med folklighet att göra. Att babbla om ingenting - eller prata långsammare än normalt bara för att alla ska hänga med - är ointelligent och förnärmande.

Jag ser dem och hör dem i radio och TV.
Det finns tydligen människor i ledande ställning som tror att "dum" och "folklig" hamnar på samma sida på något sätt. De anställer de här nollorna som inte kan något och inte vill något (utom att höras/synas). Programmet blir bara ett sätt att döda tid.

Jag tycker att det är att nedvärdera publiken.
Att tro att folket/vi gillar att höra tröga människor svamla, tar jag som en personlig förolämpning. Kanske delar av folket gillar det, andra bryr sig inte - men just den här delen av folket tar illa vid sig!

Snälla, snälla radio- och TV-moguler: Om ni känner er högkulturella och långt bort ifrån folket - anställ inte folkliga programledare! Anlita en rekryteringsfirma eller låt en bra programledare sköta intervjuandet.

Vi är inte dumma.
Vi vill också ha substans - men kanske inte på samma teman som ni.

Dumhet är varken sexigt eller kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar