onsdag 10 november 2010

Varför är grönt dyrt?

Att handla väl för miljön har blivit en klassfråga. Det handlar om att ha ekonomisk kapacitet för att ha råd att köpa de gröna produkterna. Det är sjukt!

Det är dyrare med KRAV-odlad mat.

Att köpa miljöbil innebär att man måste köpa nytt (eftersom reglerna ändras hela tiden, så äldre miljöbilar inte är miljöklassade längre). Det är dyrt.

Att jobba mindre, så att man kan odla egna grönsaker eller plocka bär och svamp, kan man göra om man har det bättre ställt. Alla de som jobbar 100% och knappt får ihop till räkningarna har svårare att hinna med.

Att åka kommunalt är nästan bara möjligt i tätbefolkade områden, där bostäder är mycket dyrare.

Det är tokigt.
Egentligen borde det vara subventionerat att vara grön!

Tänk om det var billigare att köpa KRAV-mat! Då skulle fler göra det, fler bönder skulle ställa om sin produktion, alla skulle må bättre. På sikt skulle vi nog ha en mindre belastad sjukvård.

Tänk om alla som skrotade en gammal bil (äldre än t ex 1995) och köpte en miljöbil skulle få bra speciallån, utan ränta. Eller 100.000 kr i rabatt, subventionerat av staten och bilindustrin. Då skulle det hända grejer!

Eller om det offentliga skulle subventionera de företag som lät sina anställda jobba hemifrån minst 50% av sin tid. Då skulle vi spara in på resor och utsläpp.

Varför finns det ingen riktig plan för hur vi ska rädda vår värld?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar