onsdag 24 november 2010

Husmorslärdomar 2

1 Det är lätt att komma ihåg krukväxterna lite för sent.
Jamen - de bara står där. Inte skriker de som hungriga katter eller barn, inte plingar de på dörren som brevbäraren. De piper inte som äggkokaren eller spisen eller telefonen. DET ÄR DÖDSDÖMT!
Det är klart att man glömmer dem. Plötsligt noterar ögat att de ser lite krassliga ut, de där fönsterträden. Bruna fula blad singlar ner från dem, vissa har bytt färg på bladen, somliga är bara pinnar. Suck. Då skulle man ha vattnat för ett tag sedan.
Minnesnotering: Vattna krukväxter lite tidigare än du kommer ihåg.

2 Fläckar som barn gör på kläder är utomjordiska.
Det är därför det finns så många käcka reklaminslag på TV om tvättmedel/fläckmedel som gör underverk. Vi behöver det! Men tyvärr är det bara en dröm. De fläckar som barn lyckas få till går inte bort. Varken med fläckborttagningsmedel, husmoderstips eller bensin. Jag har också provat våld (mot tyget ifråga). Hjälper inte heller.
Minnesnotering: Inse att kläder inte slits till döds. De fläckas till oigenkännlighet.
Minnesnotering 2: Undersök ifall ungarna har en hemlig vätska på rummet, som de droppar på kläder de vill bli av med.

3 Barn glömmer att lägga kläder i tvättkorgen.
"Ungar, nu är det dags att städa rummen!" En stund senare överfaller tvättkorgen mig när jag går förbi. Hur går det till?
Jo, inne i barnens rum finns det klädgömmor med gamla, använda kläder. Strumpor i legolådan. Trosor bland dockkläderna. Kalsonger under madrassen. Skjortor på krokar som hängt där sedan hedenhös. Tröjor och linnen nerpulade i skrivbordslådorna.
Alla dessa dyker upp vid en eventuell städning.
Minnesnotering: Töm tvättkorgen INNAN du ber ungarna städa sina rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar