tisdag 9 november 2010

Eva Dahlgren - rättvis tur

Jag hörde en intervju med Eva Dahlgren på radio. Hon är sedan 80-talet en av mina absoluta favoriter på alla sätt, men den här gången kände jag att hon var lite förvirrad på en punkt.

Tydligen tror hon att det alltid händer något dåligt eller tokigt efter att det har hänt något bra. Hon ställde sig frågan om man vågar vara glad när det går bra, eftersom det snart kommer att balanseras upp av lite elände.

Nej men Eva!
Så är det ju inte!

Framgång drar till sig framgång.
Glädje attraherar glädje.
Kärlek skapar mer kärlek.

Bra saker ger positiva känslor. När vi får kroppen full av positiva känslor, mår vi bättre. Det märks i hela organismen: Hormonerna flödar friare och i balans, matsmältningen blir bättre, vi är lugnare och trevligare. Det gör också att andra behandlar oss bättre! Därmed för det med sig ännu mer flow – det går helt enkelt bättre för den som mår bra.

Därför är det JÄTTEVIKTIGT att njuta så mycket som möjligt, helst så ofta som möjligt! Var glad när det är bra, när saker går din väg - för då drar du till dig fler härliga människor och bra händelser.

Tur och tur, förresten... Jag säger som Ingemar Stenmark, när han fick frågan varför han har sådan tur i backen:
– Ja, är det inte konstigt att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag.

Kanske är det så med allting. Universum belönar de aktiva... Kanske ska vi lägga lite energi på att vara glada, jobba på det, så att vi får ännu mer positiva saker i våra liv?

Att gå och vänta på bakslaget banar bara väg för dumheter.
När tanken är tänkt har det nästan hänt... Tankens makt är stor!

Så tänk positivt, gläd dig och le mycket!
Då kommer ditt liv att bli fantastiskt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar