onsdag 16 juni 2010

Sex med patient är "olämpligt"?

En manlig sjuksköterska hade sex med kvinnlig patient på en psykiatrisk enhet. Det beskrivs som "olämpligt" av ledningen.

Ja, det kan man väl lugnt säga...
Det är väl alltid en bra idé att försöka hålla alla sexuella relationer så långt från jobbet som möjligt. Kan lätt bli lite krångligt annars. Att ha sex med sin chef eller en arbetskamrat (som man kommer att träffa varje dag) är väl också lite olämpligt.

Men att vårdpersonal limmar på patienten?
Jag trodde att det ingick i deras heliga ed, att aldrig flirta med de som de vårdar.
Snacka om att utnyttja sin maktposition!

Det är Lex Maria-anmält tack och lov.

Hur dåligt omdöme får man ha?
Det talas om att han borde tas ifrån sin legitimation. Ja, av flera skäl. Det bryter väl mot reglerna, men det ger ju också en indikation om hur klipsk han är. Verkar ju inte vara det vassaste redskapet i skjulet...

Kanske hade varit annorlunda om de efter flera års spanande på varandra hade inlett ett förhållande och beslutat sig för att bo ihop. Efter att hon hade friskförklarats och han hade lämnat det jobbet, förstås.

Då hade det blivit en kioskroman. "Under hela tiden då hon var min patient, kunde vi bara kasta långa, heta blickar efter varandra. I åratal var min enda önskan att hon skulle bli frisk. Och nu, efter hårt arbete från båda sidor, är hon återställd och vi kan äntligen umgås på ett annat plan."

Och så faller hon i hans armar och han drunknar i hennes brunstänkt gröna ögon. I en hungrig kyss uttrycker de sin i åratal återhållna kärlek.

Det hade varit en bättre historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar