lördag 19 juni 2010

Ny synvinkel

Det är bra att titta på saker från flera håll.

Förr har jag trott att det mest gäller synpunkter. Jag är hårt drillad i att se saker ur olika perspektiv, vilket jag är glad för. Det gör mig mer empatisk och mindre överraskad när folks åsikter slår till. (Men vissa saker är man aldrig beredd på.)

Det är också karaktärsdanande och intellektuellt stimulerande att tvingas byta synvinkel. I skolan fick vi träna på att debattera för en sak, och direkt därefter emot samma sak. Det var bra och roligt!

För några dagar sedan insåg jag att det också gäller triviala saker, som t ex möbler.

Vi har en väldigt ful soffa hemma. Den var snygg i två år, tills bycast-lädret började släppa det yttersta lagret. Nu fjällar den och svarta flagor regnar ner från ryggstödet på dem som sitter i den. Tyvärr har vi inte råd att köpa en ny - och pga av missledande information från möbelfirman reklamerade vi den inte i tid - så vi måste stå ut med den ett tag till. Den är en ständig källa till irritation.

Så, i samband med Sonens kalas, flyttade vi soffan för att få plats med kalaset bättre. Plötsligt blev rummet fantastiskt mycket större, öppnare, ljusare och trevligare! Vad mer var: Soffans skavanker syntes plötsligt mycket sämre. He he he...

Så en ny synvinkel kan vara lämplig i många sammanhang.
I det här fallet sparar det oss mycket irritation och ett eventuellt impulsköp av ersättningssoffa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar