fredag 14 maj 2010

Bröstcancer och BH

Finns det ett samband mellan bröstcancer och BH?

Världens mest BH-bärande land, USA, har också högst bröstcancertal.
Det kan givetvis vara en slump.

När man pratar om kroppsenergi och meridianer, t ex inom akupunktur och reiki, menar man att metall drar kroppsenergi till sig. Det är därför som kungakronan kom till (förstärka kronchakrat och kopplingen uppåt), halsband är till för att stärka kommunikationschakrat (halschakrat), navelpiercing för framhäva det sexuella chakrat osv.

Vad händer då om vi lägger en metallbåge under brösten?
Enligt den teorin samlar vi in kroppsenergin där och stoppar upp flödet. Formen skapar också en sorts virvel, så att energin verkligen går runt där. Det blir en stor påfrestning för den kroppsdelen! Det allra minsta vi inte är i balans, eller utsätts för strålning, eller äter tokigheter, så kommer det att påverka oss.

Alla utvecklar givetvis inte bröstcancer. För mycket energi kan ta sig uttryck på många olika sätt. Man kan få större bröst eller ont i dem till exempel. Om vi dessutom lägger till de plastmaterial som de flesta BH-ar är gjorda av (polyester osv), blir läget ännu sämre. Det är bevisat att konstmaterial släpper igenom mindre än 40 % av kroppsenergin! En polyester-BH med bygel är alltså en riktig ugn. Problemet är att vi inte riktigt vet vad vi bakar...

Det forskas för lite på det här.
Hade det varit män som av utseendeskäl hade stål runt pungen, då hade det minsann genast startats en undersökning.

Cancer är en komplicerad sjukdom. Vi vet inte riktigt varför våra kroppar väljer att plötsligt börja bygga oanvändbara utväxter i kroppen, som ibland blir farliga. För mig känns dock sambandet för mycket energi - obalans i kroppen - främmande ämnen i maten som ett hett tips.

Vill vi slippa bröstcancer, ska vi kanske titta på hur kvinnorna lever i de delar av världen där den typen av cancer inte finns. Vi kan lära oss mycket av både mat och livsstil!

Jag tar det säkra före det osäkra och undviker bygel (trots att jag har stora tuttar). Det finns en och annan fin bomulls-BH att köpa och bygeln går att dra ut. Det funkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar