måndag 20 september 2010

Skyll inte på varandra!

SD i Sveriges riksdag är ett misstroendevotum. Inte bara för svensk integrationspolitik, utan också för utbildningssystemet, informationssamhället och den ekonomiska politiken.

Om människor i vårt land går på SD:s floskler och direkta faktafel, betyder det att vi har misslyckats med att få en grundläggande kunskapsnivå i befolkningen. Att inte kunna punktera deras rent vansinniga argument, att gå på denna infantila retorik, tyder på en oerhört låg bildningsnivå hos de sju procent av befolkningen som har röstat på SD.

I det informationssamhälle vi lever, borde det vara lätt för var och en att ta reda på fakta och jämföra. Om media hade bemött SD som ett "riktigt" parti, låtit deras argument och partipolitik hamna i centrum i stället för att måla ut dem som pajasar, så skulle fler förstått att de inte har något att komma med. Något måste ha gått väldigt snett när dessa oerhört okunniga människor röstas fram att vara med och styra Sverige.

Att inte den förra regeringen har kunnat kommunicera sin ekonomiska politik är ännu ett problem. Det krävs en pedagogisk insats för att människor ska förstå skillnaden på att leva av lånade pengar och att vara en självständig nation! De hål som ännu finns i borgarnas system, där somliga blir utförsäkrade och utanför välfärden, skulle ha tätats tidigare. Nu fanns där en grogrund för missnöje och en avstamp för SD.

För det är vad SD är: Ett missnöjes- och okunnighetsparti.

Men snälla politiker, oavsett färg och parti: Ta ansvar för detta! Skyll inte ifrån er! Det är sorgligt att ni använder detta misslyckande till att vinna billiga poäng på varandra. Gå ihop i gemensam tropp och ta ansvar. Vi är alla lika skyldiga till detta.

Många människor på gräsrotsnivå har gjort vad de har kunnat för att motverka dumheten. På olika sätt, från Facebook och insändare i lokaltidningar till regelrätt våld, har "vanligt folk" försökt bekämpa SD. Inte alltid så lyckade metoder - men frustrationen blev till slut för stor. De har försökt att göra det etablissemanget misslyckades med: Ta diskussionen med SD.

För i en demokrati är ordet starkare än svärdet.
Det är ordet ni skulle ha använt.
SD i Sveriges Riksdag är ett misslyckande för alla svenskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar