söndag 26 september 2010

Överbefolkningen är det stora problemet!

Hur man än räknar och tänker när det gäller globala resurser: Det stora problemet i världen är ju att vi föder för många barn! Bästa sättet att få resurserna att räcka är att minska antalet som ska dela på dem.

Världens befolkning ökar lavinartat. Irriterande nog ökar den mest i de allra fattigaste områdena, där det inte finns underlag ens för dem som redan bor där.

Faktorerna bakom detta är många: Rädslan för att dö fattig om man inte har barn som försörjer en, religion, tradition, oförmåga att skydda sig och mycket annat.

Faktum kvarstår dock: Om vi fick bukt med befolkningsutvecklingen, hade vi kunnat försörja alla lättare.

Min syn på saken är att man bara borde få ersätta sig själv. Jag får göra ett barn, min man får göra ett barn - alltså har vi två. Skulle vi skilja oss, har vi inte rätt att skaffa fler barn. Vi har redan fyllt vår kvot.

Om alla tänkte så, skulle vi ha allt inom kontroll snabbt.
Varför pratar ingen om det?

Det vore den bästa U-hjälpen vi kunde erbjuda, tycker jag. Information, preventivmedel, kanske till och med erbjuda frivillig sterilisering av flerbarnsföräldrar.

Jag tycker att det är en smula osolidariskt att ha många barn även i vår del av världen - såvida inte de flesta är adopterade. Det finns ju så mycket barn som behöver hjälp! Ta hand om något av dessa, ni som prompt vill ha stor familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar