lördag 10 juli 2010

Att samla på sig

I den österländska filosofin är allt samlande av ondo. Det hindrar energierna och stoppar de naturliga flödena.

För mycket saker och möbler gör att energin i ditt hem stagnerar. Många saker på vinden ger tryckande oro, en tyngd över dig. En knökafull källare symboliserar dina undertryckta hemligheter. För mycket fett eller muskelmassa hindrar din personliga energi.

Vägen till lycka går via enkelhet och fria flöden.

När vi samlar på oss beror det nästan alltid i obalans i rotchakrat. Det är där de grundläggande, fysiska behoven finns; trygghet, värme, mättnad, otörst. Om vi har en störning där, oroar vi oss - omedvetet eller medvetet - för att inte kunna fylla något av dessa behov.

Vi kanske oroar oss ekonomiskt, sparar pengar och lägger saker på hög. Ifall vi behöver dem senare.

Vi kanske äter lite för mycket, i en omedveten oro att inte vara mätta till nästa gång det vankas mat.

I den österländska filosofin är detta oerhört hämmande. Genom att samla, stockar vi upp energierna och det naturliga flödet bromsas. För att uttrycka det enkelt: Om vi sparar pengar, hindrar vi nya pengar att komma till oss.

Det är ett spännande sätt att tänka, åtminstone för mig. Jag har absolut obalans i mitt rotchakra (fortfarande). Det är svårt att lita på att världen kommer att förse mig med allt jag behöver.

Min målsättning är att bli helt fri i det avseendet. Tänk att bara kunna breda ut armarna, titta mot himlen och säga: Jag är övertygad om att allt jag vill ha kommer till mig. Fantastiskt!

Och så länge rensar jag på vinden, i garderober och i skåp. Prylarna minskar och jag kan känna hur energin flödar friare för varje dag. Det är härligt!

2 kommentarer:

  1. Undran: hur kan man förklara en person som inte samlar någonting alls utan istället har minimalt med saker men ändå verkar ha ovanstående "symptom" med tryckande oro och störningar i energiflöden? Har nämligen en sådan person i min omgivning och jag är helt tvärtom: gillar att spara på saker, för att ha minnen att gå tillbaka till intalar jag mig. ;o)

    SvaraRadera
  2. Man kan ha störningar på fler sätt...
    :)

    SvaraRadera