tisdag 21 december 2010

Inställda flyg - mer regel än undantag?

Hörde på nyheterna att någon av EU-ministrarna hade sagt till på skarpen att det inte var tolererbart med flygkaos.

Hon ville ha bättre plogning på banorna, bättre framförhållning, bättre allt.

Och jag tänkte: Visst kan de säkert göra bättre - men det finns kanske en annan sida av det här också. Kanske är det så att vi får vänja oss vid att inte kunna flyga och fara så mycket. Kanske måste vi förstå att det inte finns outsinliga möjligheter att flytta kroppen runt i världen.

Vi måste helt enkelt ha färre avgångar, med större mellanrum och tid för avisning och banplogning. Ett mer sparsamt resande är dessutom bra för miljön, och vi slipper dumpning av flygbränsle rätt ut i atmosfären.

Kanske är vi inte långt ifrån min gamla profetia... Jag tror att vi i framtiden kommer att ha t ex 10 flygpoäng att ta ut under hela vår livstid. Vill du åka till Thailand, kostar det två flygpoäng (för det är en lång resa) medan Mallis eller Frankfurt kostar 1. När man har förbrukat sina 10 poäng är det slut med flygandet. Ingen möjlighet att svarta börs-köpa flygpoäng...

EU-parlamentariker kan inte resa fram och tillbaka. Antingen får de bo därnere och hålla sig där, eller så får de Skypa.

Och vi kommer sitta och berätta för våra barnbarn hur vi flög på semester var och varannat år. De kommer att titta klentroget på oss och tänka "dra den om Rödluvan också"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar