torsdag 17 mars 2011

Sval, kvinnlig, cool och snygg

Det finns kvinnor som glider runt och ser sådär obrutet fräscha ut hela tiden. De rör sig med grace, de vrider på huvudet sådär lagom långsamt (så att håret svänger till, men inte blir oredigt). Deras kläder är aldrig skrynkliga och runt dem står en svag doft av hårprodukter.

De är så tjusiga.
Svala, coola, snygga.
Även klädda i jeans och en enkel vit t-shirt ser de välklädda ut.

Jag begriper inte hur de bär sig åt. Det ligger inte för mig, det där. När jag var yngre trodde jag att det var någonting man växte i, ungefär som sina tänder. Om man bara stod ut och försökte rädda det som räddas kunde under tiden, så skulle också jag bli sådär kvinnlig och medveten.

Vid snart 40 års ålder kan jag meddela att det inte har blivit så. Inte ännu, i alla fall. Jag har fortfarande hår som står på ända för jämnan och ännu värre när jag är stressad eller varm. Mina kläder är alltid lite lager på lager sjaviga, strumporna hasar ner eller vrider sig och BH-banden trillar ner. Jag tappar saker, slår i dörrposter på väg genom dörrar och välter ut vätska i olika former. Dessutom går jag för snabbt, vrider på huvudet som en iller och skrattar för högt. När jag äter på restaurang ser min servett ut som någon har stoppat in den i munnen och tuggat på den.

DET SPELAR INGEN ROLL HUR MYCKET JAG ÄN FÖRSÖKER!

Så jag har insett: Jag har inte den genen.
Men visst, jag är varm och rolig och intensiv och ärlig och direkt och explosiv. Det är väl också bra. Jo, det är det ju. Jag citerar Moses Gud: Jag är den jag är. Och helt ärligt vill jag inte byta. Kanske däremot ha det andra också, så jag kunde välja. Ta fram den där svala och snygga när jag gick på kundbesök till exempel. Det hade varit bra!

Nå, det är som det är.
Jag får titta på dessa svala kvinnor på stan och fantisera om hur det vore att vara dem. Drömma mig bort en stund till välputsade skor och långa, välmanikyrerade fingrar. Men sedan tänker jag rycka på axlarna, snyta mig i servetten och snubbla vidare i livet.

Jag är precis den jag ska vara – precis som du!

1 kommentar:

  1. Exakt. Som en klok person brukar säga: Why do you try som hard to fit in when you were born to stand out?

    ;-)

    SvaraRadera