onsdag 9 mars 2011

Matlagningsprogram

Hells kitchen, Halv åtta hos mig, Mästerkocken, Kniven mot strupen, Tinas kök, Nigella, Vad blir det för mat, Rachel Ray, Jamie Oliver...

Matlagningsprogrammen duggar tätt.
Vissa tider på dygnet är det käk i rutan på alla kanaler.

Det är lite roligt, speciellt som vi lagar mindre mat än någonsin. IRL, alltså. Folk äter mackor och Billys pannkakor och Dafgårds färdigmat. Eller halvfabrikat. Den enda "hemlagade" mat som många barn äter är köpta köttbullar, falukorv och fiskpinnar.

Så samtidigt som vi värmer färdigmat och öppnar en burk majs, tittar vi på TV och fantiserar om kockmat. Jag, som inte riktigt har förstått hypen med matlagningsprogrammen, undrar om tittarna fantiserar om att äta maten eller att laga den.

I vilket fall som helst är intresset jättestort.
Och möjligheten att köpa färdiga matkassar, dvs inköpta råvaror med recept, färdigplanerad meny för en hel vecka, finns i de flesta städer.

Kanske man skulle samordna där?
Maten lagas i TV och recept samt råvaror för samma rätt kommer till dörren.
En affärsidé?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar