söndag 30 januari 2011

Tid och pengar - välmåendets död

Tid är pengar, brukar man säga. Det är förstås inte sant, men visst är de intimt förknippade!

Tänk så här:
Numera värderas allt i pengar. Vi vill ha mer.
Allt som tar tid, kostar mer pengar. Vi vill ha fortare.
Därför uppstår en ständig stress.

När en utmärkt studie av Stig Benmark vid Lunds universitet publicerades, slogs det larm i äldrevården. Studien gick ut på att mikrovågsugnarna förstör vitaminer, mineraler och antioxidanter i maten. 97% förstörs till oigenkännlighet för våra kroppar! (Vitaminerna sitter med proteinbindningar, vilka skakar sönder av mikrovågorna.) Hemtjänsten idag värmer ALL mat till åldringarna i mikron. (Dessutom är mycket av maten "cook & chill", vilket är dödande redan det. Maten värms upp till alltför höga temperaturer, sedan nedkyld. Långhållbarhetsbehandlad = död.)

Personalen i hemtjänsten menade då att de omöjligt skulle hinna laga mat åt de gamla. Därför ändrades ingenting. Tid och pengar fick alltså gå före hälsa och välmående, som så många gånger förr...

Och den vanligaste orsaken till att folk inte lagar mat till sina barn, och att de inte ger dem frukost innan de ska till skolan är TIDSBRIST. Man har så bråttom att komma iväg till respektive stanna kvar på sitt jobb och tjäna pengar, att man inte hinner ta hand om sina barn.

Det är också det största argumentet mot KRAV-odlad mat: Att den är för dyr. Pengar igen. Eller att det tar för mycket tid att leta efter den. Tid igen.

Vi stressar som aldrig förr, har mer saker än någonsin och pengar på banken. Men mår vi bra? NEJ! Vi mår sämre än någonsin, äter mer mediciner, långtidssjukskrivs tidigare, orkar sämre, bråkar mer, skiljer oss mer och tappar greppet mer för varje vecka som går.

Välmåendet är på väg att dö ut.
Och det är detta idiotiska fokus på tid och pengar som är boven.

Ska vi NÅGONSIN vända på den här dödsspiralen, måste vi avsätta ekonomerna som sanningsägare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar