måndag 3 januari 2011

Fantastisk natur!

Varje dag serverar naturen något nytt.
En fantastisk vy, en härlig doft, en frisk vind.
Upplevelser för alla sinnen, i de mest fantastiska former.

Härom dagen såg jag en helt otrolig himmel på en av mina promenadrundor. Det var solnedgång och solen var gyllenorange. Hela nedersta stråket mot horisonten var gyllene, och ovanför låg ett grålila molntäcke där olika tippar av molnen lyste ceriserosa. Till det svarta grantoppar och blåvit snö. Magnifikt! Och spektakulärt. Vem annan än naturen hade kommit på att kombinera de där färgerna? Ingen designer hade vågat. Och vad mer är: Naturen "pulled it off"!

Varje kväll jag kör bil, kantas vägen av tusen gånger tusen diamanter. Det gnistrar helt fantastiskt i snön. Så otroligt vackert att jag nästan glömmer bort att titta på vägen!

Och mornarna... Solen stiger upp över åsen bakom vårt hus och snön ändrar stegvis färg från isblå till kritvit. Och när himlen - som idag - är ljusblå med lätta, vita moln, är det otroligt vackert.


I morse, ute på vår trapp, såg barnen två tassavtryck som präglats in i is. Pyttesmå spår, gulligt som tusan, precis bredvid varandra. En installation som på en konsthall säkert hade hetat "på egna ben", och beskrivit tonåringens första stapplande steg mot vuxen.

Man kan inte annat än förundras.
Vilken lycka! Vilka upplevelser!
Och det är heeelt gratis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar