lördag 22 januari 2011

Lyfta bollar med tankekraft

Det finns de som säger att vi kan lära oss att lyfta föremål (och oss själva) med tankekraft. Telekinesi och levitation har setts, både IRL och (åtminstone delvis) i kontrollerade forskningsmiljöer.

Nu kommer ett sällskapsspel som hjälper oss att göra precis det! Man sätter tydligen på sig en sorts mössa (med antenn på, tänker jag mig) och så ska man stirra på en medföljande liten boll och tänka tanken: Upp! Den som kan koncentrera sig bäst, kommer få bollen att lyfta högst och vinner.

Helt otroligt coolt!
Jag ser början på helt nya möjligheter.

Och även om ett sällskapsspel blev först, ligger det forskning bakom. Det är tydligen så att tanken "UPP!" är väldigt lätt att isolera och känna igen. Den tanken står ut bland de andra tankarna, den är stark och kraftfull. Mössan man har på sig, analyserar hjärnans impulser och skickar en signal till bollen på något sätt, så att tänkaren får utdelning för sin ansträngning.

Precis som datorspelet Tennis blev början på en hel industri av dator- och internetspel, kan det här vara början på något nytt. Ni ska se, om trettio år spelar vi inte bara datorspel med tanken - vi kommunicerar med varandra och hämtar posten med tanken!

Det vore väl kul... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar