lördag 26 februari 2011

Genmodifierad mat

Har du sett kampanjen "nej till GMO"?
Just det, en livsmedelskedja som stämplar sitt kött.

Jag undrar, jag...

Idag är allt konventionellt stallat kött genmodifierat. De kor och grisar som drivs upp i Sverige äter pellets av genmodifierat spannmål. Det är stråförkortningsmedel och annat elände. Och köttet förändras. Det blir inte naturligt kött, utan uppvisar molekylförändringar. Våra tarmrecepienter har däremot inte förändrats, så de förstår inte vad köttet är. Allt fler utvecklar köttallergi! Det har nästan blivit en epidemi i storstadsregionerna, men uppstår förstås ute i landet också – även om man kanske inte har sett mönstret än överallt. (Symptom: Svullenhet, svullna leder, ömma leder, röda fläckar, trötthet...)

Om man vill ha kött som kroppen kan ta hand om, smälta och använda, ska man köpa KRAV-odlat kött. Det är uppdrivet på naturbete, dvs gräs, blad och kanske grenar. Det köttet smakar helt annorlunda, uppför sig annorlunda i stekpannan och är mycket fastare samtidigt som det är mörare. Det är godare, mer smakrikt och man blir mätt på mindre mängd. Ett annat kött som fungerar bra är viltkött. Än så länge kan man äta både älg, rådjur, hare, vildsvin, ren och vilda hjortar. Se dock upp för det odlade köttet även här!

Samma gäller också med den odlade laxen. Den äter genmodifierad majs, så det är inte lax längre. Det är genmodifierade, simmande majskolvar utan omega 3 och D-vitamin. Sorry! Låt den odlade laxen ligga kvar i frysdisken.

För ungefär ett år sedan försvann kravet på att genmodifierad mat måste märkas i Sverige. Nu vet vi inte vad som är vad. Det enda vi kan vara helt säkra på är att KRAV-odlad mat är fri, dvs icke-genmodifierad. Alla andra grödor får vi antaga att de är förändrade. Det är en massiv kampanj för genmodifiering mot odlarna, för det finns förstås pengar att tjäna här. Enligt säkra källor är ALL majs, ALL soya, ALLA mjölprodukter, nästan alla mjölkprodukter och ALLA bönor garanterat genmodifierade.

Det är bara KRAV-odlat vi kan lita på.
Där finns nämligen kravet på att grödorna ska vara naturliga och inte heller framdrivna med konstgödsel.
(Och NEJ, jag är inte köpt av KRAV. Jag har inte ens provision. De vet inte att jag finns.)

Jag läste någonstans att bidöden är omfattande i Europa. Tror det stod att 40% av bistammen slogs ut förra året. Bina bara dör. Andra siffror säger att det är 10% per år under de senaste åren, men att vissa regioner har en dödlighet på 80%. 25% av bina i södra och mellersta Sverige vaknade inte upp efter förra vintern. Det är ett jätteproblem, eftersom bina sköter stora delar av pollineringen av våra grödor. Utan bin, inga frukter och grönsaker.

Man misstänker att det är de genmodifierade grödornas fel. Vid undersökningar har man märkt att bina undviker fälten med de förändrade grödorna. De pollinerar inte, för de känner inte igen dem. Bin ser på ett annat sätt än människor, mer som en kombination av syn och energifält tydligen, så de ser förändringen bättre än vi.

Om vi inte vänder den här skutan snart, kommer vi få allvarliga problem. Dels med vår hälsa, dels med överlevnaden av våra äkta frön, dels med våra djur och insekter.

Så vill du göra dig själv och naturen en tjänst:
Köp KRAV-odlat!

1 kommentar:

  1. Bra skrivet. Fler borde engagera sig för maten de äter. För mer info
    http://www.youtube.com/watch?v=t1Shi64QYxQ

    SvaraRadera