söndag 4 september 2011

Till fastighetsägaren

Jag var på massage hos en god vän. Hennes lokal ligger i Växjö, mellan Kulturskolan och Hotell Värend.

Eftersom det var mitt första besök, körde jag försiktigt in på gården. Där fanns en stor parkering, men ingen notis om hur man skulle parkera. Inga parkeringsrutor, inga skyltar, ingenting.

Jag tittade mig omkring och ställde bilen längst in i hörnet, där jag tyckte att jag tog minst plats och inte var i vägen för de boende. Det var ca 8 meter till nästa bil och minst 10 möjliga, lediga platser för parkering.

När jag kom ut, satt en lapp på rutan, skriven med ilsket spretig stil:

"Här är telefonnumret till Dahls trafikskola. De kan lära dig att parkera och att visa hänsyn! Om du kommer tillbaka: Ditt nummer är noterat."

Jag blev häpen. Sedan log jag. En del människor...
Här är mitt svar.

"Kära fastighetsägare!
Här är numret till en terapeut. Han kan lära dig hantera konflikter och kommunicera samt kanske hantera ilska. Här är en webbadress till bra kosttillskott. De kan hjälpa dig att må bättre och slippa stresspåslag för vardagsproblem.

BTW: Om du vill att folk ska parkera på ett visst vis, bör du nog visa det, till exempel genom skyltar eller markerade platser. Annars finns risken att folk tänker själva, och då tänker de kanske inte precis som du."

Jag funderar allvarligt på att luska ut vem som äger huset och sedan skicka brevet. I all välmening.

1 kommentar: