söndag 13 maj 2012

Ett sjukt Sverige

Hur kan ni må så dåligt i Sverige?
Så frågade en ayurvedisk läkare, indier, vid ett besök i Svea rike.
"Ni har rent vatten, frisk luft, gott om mat och hög levnadskvalitet. Ändå är ni så sjuka och olyckliga, mycket sjukare än i Indien."

Det är en mycket bra reflektion.

Jag tittar på TV. Lyxfällan, Älskling du har blivit en tjockis, Arge snickaren, Maniska samlare... Samtliga bevis på att vi lever i ett icke välmående samhälle. Ett samhälle där det fysiska har fått ta över helt och hållet! Där det är viktigt hur man ser ut, men inte vad man stoppar i sig. Där vi ska leva i snygga hem och ha vackra saker, men inte ta hand om oss själva varken psykiskt, emotionellt eller andligt.

På Facebook ser jag att folk är sjuka ofta, att barn är sjuka ofta och att operationer av alla de slag utförs som en del av vardagen. Jag och min familj var där själva för några år sedan, och trodde att det var normalt. Det är det givetvis inte – normalstatus är att vara frisk!

Att vara frisk, dvs smärtfri och utan besvär av något slag, är något vi alla kan få uppleva. Det är inte långt bort och det handlar inte om gener.
Får vi tillräckligt med näring av det rätta slaget, så kan kroppen självläka.
Har vi mod att rensa ut gammalt skräp, trauman, beroenden och belastningar, så slipper vi smärta.
Vi bör också ha någon sorts relation till vårt andliga jag, dvs en känsla för vad som finns men inte syns och hur saker och ting hänger ihop.
Om vi sedan lever, sover, andas och umgås, så ordnar det sig.

Ta hand om dig på alla plan: Fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt!
Det är du värd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar