måndag 22 april 2013

Avsätt påven!

Det är dags nu: Vi måste avsätta påven.

Den katolska kyrkan behöver inget överhuvud. Inte heller behövs kardinaler, biskopar eller överstepräster av något annat slag. Allt detta är bara ett maktbygge av människor för att behärska andra människor.

Varje människa kan tro på Gud helt på egen hand.
Vill man, så kan man samlas i grupp också.
Har man ett behov av det, så kan man låta gruppen ledas av någon.

Men mer än så? Nej.

I år, 2013, valdes en påve som på fullt allvar säger att kvinnor är naturligt underordnade män, att mannen är tänkaren och den som får saker att hända samt att kvinnan finns till för att tillfredsställa honom. Dessutom är han mot fri abort, mot preventivmedel, mot samkönade äktenskap och homosexuellas rättigheter.

Vi kan inte acceptera detta!
Det är ett ledsamt och onödigt steg tillbaka.
Dessutom är det så enormt långt ifrån kärleksbudskapet så att man blir mörkrädd...

Hade jag varit katolik, hade jag gått ur kyrkan.
Nu är jag inte det, men jag tänker:
Vi kan inte ta den här skiten längre! Oavsett om vi är troende eller ej, katoliker eller protestanter – vi måste protestera! Avsätt de här galna människorna/männen som har låtit sin makthunger fördunkla sin tro. De förgiftar inte bara religionen, utan hela vår värld.

Att de här absurda, krampaktiga försöken till bakåtsträvande kommer nu, beror bara på att även dessa människor känner världens vindar vända. Nu tippar vippbrädan snart över, och de kloar sig fast med allt de har för att inte åka med. De är rädda. Snart är de inte längre betydelsefulla!

Jag tycker vi hjälper dem tillrätta på den punkten genast:
Avsätt dem.
De är precis lika betydelsefulla utan sin titel som med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar