söndag 10 februari 2013

Round up

Jag kommer ihåg när Round up dök upp på marknaden.
Det marknadsfördes som "miljövänligt", att det bara åt bort den planta som blev sprejad.

Samt att det bröts ned därefter.

Tyvärr är det lögn.

Round up är ett enormt farligt bekämpningsmedel.
Inte bara för de plantor som besprutas, utan för hela naturen – och oss.

Round up bryts inte ned.
Det stannar i jorden, i grundvattnet och även i vår mat.

Hur det påverkar oss?
Kort och förenklat kan man säga: Det spränger sår i våra cellväggar.
Vi blir såriga i magsäcken och i tarmarna, vilket påverkar vår matsmältning.
Den mat vi äter blir halvsmält och kommer ut i blodomloppet utan att ha bearbetats av våra fantastiska enzymer. Dessa lite för stora matbitar blir inflammatoriska för vår kropp. De gör att vi får IBS, muskelinflammationer, dåligt immunförsvar, ledproblem, allergier, parkinsons, depression – och cancer.

Var används Round up?
Svar: Överallt, även i Sverige.
Tyvärr.
Vanligare och vanligare blir att bönder struntar i att höstploga. I stället sprejar man med Round up och låter det dö. Sparar man ju några timmar på!
Enligt en bonde jag pratade med, är det en metod som rekommenderas av bland annat LRF.

Enda räddningen är att köpa KRAV-odlat.
Där finns ingen Round up!
Frågan är bara hur länge vi kan lita på att KRAV-jordarna klarar sig när Round up sprider sig till grundvattnet...

Titta på den här filmen, så får du veta mer...
The Genetic Roulette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar