tisdag 12 juli 2011

Att sälja

Jag har inga problem att sälja. Projekt, idéer, koncept, bra produkter... Är det bara saker jag tror på själv, så går det finemang.

Men skulle jag kunna övertyga konsumenter om att de behöver en ny mobiltelefon, ännu en makapär/pryttel till hemmet eller konsultation med en finsnsrådgivare?

Nej, kom jag fram till när jag tittade på ett bokningsjobb. Det handlade om att boka in sittningar med olika försäkrings- och sparmäklare. Jag insåg snabbt att jag inte ville. Det gav en sur eftersmak i munnen vid tanken att spela på folks rädslor kring trygghet.

Inte heller blir det någon annonsförsäljare av mig. Det är för dyrt, det krävs hustling för att tjäna pengar. Inte min grej.

Det är också svårt att vara sin egen säljare. Att säga: "Anlita mig, för jag är mycket bättre än alla de andra" fastnar liksom på tungan...

Att däremot propagera för någon annan som jag själv tror på, är busenkelt. Att ringa till myndighetspersoner och få dem att sponsra Slow food Värend som jag gjorde häromdagen, var en kakbit.

Bra grejer är lättsålda. Då hittar jag precis rätt argument, förklarar hur kunden kommer att få en bättre tillvaro med den här grejens hjälp och är ärligt glad när de köper. Jag ska nog se till att jag får ägna mig åt den typen av säljande – den som känns skönt i magen! Och anlita någon annan som säljer mig, på ett förtroendeingivande sätt. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar