lördag 8 oktober 2011

Ät riktigt fett!

Varför envisas Livsmedelsverket att rekommendera lättmjölk och lättprodukter till skolbarn? Och varför i hela fridens dar säger de till husmödrar på skolor och dagis att ställa fram LÄTTMARGARIN på borden?

Det är så fruktansvärt galet.

Vi vet genom åratal av forskning att ett lågt fettintag ökar sockerintaget.
Vi vet att vikten ökar av FEL fett, nämligen av det konstgjorda transfettet.
Vi vet att många människor känner sig piggare och går ner i vikt av kolhyderatfattig kost.

Dessutom vet vi att det i lättmargarin finns stora mängder transfetter, att lättmargariner ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt övervikt och att transfetter skadar blodådrorna (river "hål" på kärlen).

Allt detta finns bevisat gång på gång i fina studier.

Ändå vägrar Livsmedelsverket att ändra sina rekommendationer!
Jag kan bara dra slutsatsen att de är köpta.
Av livsmedelsindustrin, som vill tjäna pengar. (Klart att man hellre säljer utspädd mjölk än fullvärdig, samt transfett som är mycket mer hållbart än riktigt fett.)

Eftersom Livsmedelsverket inte längre hänger med, finns det bara en lösning: Vi måste sluta lyssna på detta statliga verk! De har inte vår bästa hälsa för ögonen.

Du som är förälder: Kräv att skolor och dagis serverar riktiga produkter:
KRAV gammaldags mjölk eller 3 procentig.
KRAV bregott eller smör
Olivolja eller rapsolja till matlagning, inga flytande margariner.
Ja, det är dyrare, men det handlar om barnens hälsa.

Diabetes ökar lavinartat i världen. Nu finns även forskning som visar att rejält fettintag (av riktigt fett) förbättrar situationen även för insjuknade diabetiker! Vad sägs om att äta rätt från början också, så behöver inte fler insjukna?

Titta på Vetenskapens värld, SVT play. Inslaget om kost börjar efter 18 minuter.
Vetenskapens värld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar