måndag 10 juni 2013

Universum och tidsplaner

Universe provides.
Vi får det vi ber om.
Enda haken är att vi måste vilja det från djupet av våra hjärtan, uttrycka oss klart och tydligt (i ord, tanke och handling) visa att vi är dedikerade och målmedvetna.

För det mesta tänker jag att allt ordnar sig, att jag kommer att få precis det jag behöver. Ibland kanske jag inte får det jag trodde att jag ville, men jag får alltid precis det jag behöver. Kanske är det något annat än jag trodde, kanske är det en vilopaus när jag tänkte gasa, kanske är det en läxa. Oavsett vilket – i efterhand förstår jag hur bra det blev.

För det vill gärna bli bra.
Inte nog med det – det ÄR redan bra!
Även om bilen går sönder, regnet öser ner över mitt nymålade fönster och det är tomt på kontot, så är det bra. Jag lever, jag andas, jag finns. Och kan jag också skratta lite, så är allt toppen!

Ibland blir det bra, men inte så fort som man vill.
Det är tålamodsprövande.
I våras blev jag otålig.
Den Stora Flytten var planerad in i minsta detalj, men ingenting verkade falla på plats. Då satte jag mig ner och pratade med Universum:
– Hörrödu, nu är det så här: Saker och ting måste börja hända. Vi kan inte hänga i luften på det här viset, då blir vi sjuka allihop.
Jag tänkte lite och hörde en tanke trilla ner i mitt huvud. Jag verbaliserade den:
– Jag tror att vi behöver en tidsplan.

Och så upprättade jag en sådan.
15/4 - vårt hus säljs.
15/5 - vi köper nytt hus på Gotland.
15/6 - jag får ett jobb.

Den såg omöjlig ut. Folk skrattade åt mig. Men jag hade förtröstan! Och den slog in. Åtminstone de två första. Och idag fick jag tre jobbintervjuer bokade, så det ser gott ut på den fronten också.

Så det är mitt tips: Hjälp Universum på traven med tidsplaneringen!
Det kan inte vara lätt att hålla reda på vad som är en "lagom" tidsperiod, när man har funnits i eoner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar