söndag 2 juni 2013

Giftig mat – 10 i topp

Här kommer en 10-i-topp-lista för den giftigaste, mest sjukdomsframkallande maten som du helst aldrig ska äta... Enligt vetenskapliga studier är dessa födoämnen de mest cancerframkallande livsmedel vi har i samhället:

1) Genetiskt modifierade organismer (GMOs).
Se upp framför allt för majs, soja, potatis, kött (eftersom många köttdjur äter majs och soja) och även mjölprodukter. Det enda som är helt säkert är KRAV-produkter.

2) Processade köttprodukter.
Se upp för färdigmat med kött, korv och bacon. De har kemiska konserveringsmedel (t ex sodium nitrate och sodium nitrite) som kan orsaka cancer.

3) Micropopcorn.
De är behandlade med kemikalier som har setts ge infertilitet och lungskador, lever-, testikel- och bukspottskörtelcancer.

4) Läsk.
Fulla av socker, kemikalier och färgämnen. Gör också kroppen sur, vilket är en perfekt miljö för allehanda sjukdomar.

5) Lightprodukter.
Över 20 fristående undersökningar har visat att aspartam ger födelsedefekter och cancer. Sucralose, sackarin och liknande sötningsmedel har också länkats till cancer. Se upp för dietläsk m m.

6) Vitt (raffinerat) mjöl.
En studie publicerad i tidskriften "Cancer Epidemiology, Mile Markers, and Prevention" visar att vanlig konsumtion av raffinerade kolhyderater kopplades till den 220 procentiga ökningen av bröstcancer. Se upp för pajer, bröd, bakverk, kakor, kex, såser.

7) Vitt (raffinerat) socker.
Föda för cancercellerna, de älskar socker. Se upp för kakor, pajer, läsk, juice, såser, flingor, godis och all färdiglagad mat.

8) Konventionellt odlade äpplen, jordgubbar och vindruvor.
Jordgubbarna och vindruvorna som säljs i Sverige är så oerhört besprutade att de egentligen inte får säljas som livsmedel. De har dock fått tillfällig dispens från EU, eftersom efterfrågan finns. Välj KRAV för säkerthets skull!

9) Odlad lax.
Den odlade laxen saknar inte bara D-vitamin, utan är full av cancerframkallande kemikalier enligt Dr. David Carpenter, Director of the Institute for Health and the Environment at the University of Albany. Flamskyddsmedel, PCB, svampmedel, antibiotika är något av det du får i dig när du äter dem. De odlas dessutom ofta på majs (se ovan).

10) Transfett.
Margariner och oljor som hettats upp i höga temperaturer för att göra dem mer hållbara. Påverkar strukturen och flexibiliteten i cellmembranen i kroppen, vilket bjuder in sjukdomar. Transfettsmolekylerna river också hål i våra blodkärlsväggar, vilket gör at kroppen skickar ut kolesterol för att laga hålen. (Kolesterol är kroppens "blodkärlsplåster".) Det leder till förtätningar i kärlen och hjärt/kärl-sjukdomar. Se upp för all färdigmat, godis, chips, margarin, låtsaspålägg som becel m m.

Källa: Natural news

6 kommentarer:

  1. Kom att tänka pa en sak.. Förr i tiden, ca 100 ar tillbaka, fanns det ocksa vitt mjöl och kött osv. Men da var det ingen som skrek om cancer. Folk kunde inte ens stava till aspartam.
    Sa min fraga är, varför stoppade man in alla dessa bajsmedel i var mat som innan var sa god?

    Jag tänker fortsätta dricka min alpro sojamjölk. För jag tycker inte sa mycket om laktosfriaprodukter...

    SvaraRadera
  2. Fast cancer har nog blivit allt vanligare i takt med hur vi har raffinerat mjöl... Kallades ju kräfta då.
    För 200 år sedan var det ju nästan ingen som hade vitt mjöl, utan man använde grahamsmjöl.

    Sedan handlar det väl om exponering, dvs kombinationen av flera dåliga saker. Socker, t ex, ökar ju katastrofalt. För 100 år sedan åt svensken 0,8 kg socker per år. Idag äter vi mer än 40 kg/person och år!!!! Och i kombination med ökad användning av mjöl (pajer, bakverk och ljust bröd) blir det för mycket.

    Köp KRAV-sojamjölk! Det finns. Och den är inte GMO, helt lugnt. Även KRAV havremjölk och rismjölk är bra. Mandelmjölk om du hittar.
    ÄT INTE laktosfria produkter! De är lika farliga som transfett, är långhållbarhetsbehandlade.

    Det är mycket att tänka på... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag har inte träffat pa en enda sojaprodukt i Österrike som är KRAV-märkt... Och eftersom Alpro inte har bönor fran Brasilien kändes det som det bästa alternativet. Och enligt deras hemsida har de inga GMO.

      http://www.alpro.com/se/faq#

      Det är lite svart i ett land som har mentaliteten "vet vi inte vad det är, äter vi det inte" lite svart att äta alternativt.

      Radera
  3. Förr levde inte folk lika länge som idag. Cancerrisken ökar med åldern och de allra flesta fall av cancer drabbar gamla människor.

    SvaraRadera
  4. Verkar snurrigt! Det kan kännas som man inte får käka nått alls. Men kollar man efter KRAV så har man i alla fall gjort så gott man kan både mot sig själv och miljön, svårare är det inte.
    Själv har jag ratat Alpros produkter, allt för mycket konstgjort och kemiskt förädlat i dessa produkter.

    SvaraRadera
  5. Ät allsidigt kött, fisk, fågel och grönsaker samt laga maten från grunden och köp inte processad mat. Det finns många ingridienser som är farliga i mat och du kan få canser eller dö om du äter fel mat men många av de saker du Karin räknar upp är inte vetenskapligt förankrat utan är smutskastat av enskilda individer utan saklig grund eller så krävs det löjligt stora mängder för att få canser m.m.

    SvaraRadera