söndag 9 juni 2013

Travel light

Jag har några favorit-ordspråk som hjälper mig igenom livet – eller leder mig, i vissa fall. Ett av dem är:
Travel light
Live light
Spread the light
Be the light

Det sammanfattar en hel del för mig.

Att resa lätt handlar om att inte ta med sig för mycket saker på livets resa, men också att resa med lätta steg. Att gå vidare i livet är inte att säga farväl för evigt – det är bara att acceptera förändring.

Att leva lätt handlar återigen om att inte samla på sig för mycket saker. De hindrar utveckling, skapar blockeringar i livet och faktiskt även i kroppen. Jag tänker också att man ska leva ljust, och inte föda och bära runt på ilska, ångest, avundsjuka och andra svarta känslor. Att vara tacksam, skratta och njuta. Meditera, praktisera Reiki och be. Helt enkelt etablera kontakt med det allomfattande ljuset.

När vi gör det, sprider vi ljus omkring oss. Vi blir sådana personer som folk gärna vill vara hos, skapar atmosfärer som föder nya tankar och projekt. Ljuset sprids vidare. Fler påverkas. Mer ljus sprids och världen blir ett bättre ställe att vara på.

Att vara ljuset är lite för stort för mig att förstå än. När jag mediterar eller håller på med Reiki känner jag mig som ett verktyg, en kanal för ljuset. Ibland går jag upp i det också, men det är ännu bara för kortare stunder. Och hur ska jag kunna vara ljuset hela tiden i vardagen? Familjen säger att jag är deras sol, sprider ljus och värme, och att allt är tråkigare utan mig. Kanske är det en bit på väg...

Om inte annat kommer jag ju att bli ljuset när jag dör. Då återgår jag till källan och uppslukas av alltet. I alla fall en stund, innan det är dags att göra en ny resa med nya uppdrag och lärdomar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar