måndag 29 juli 2013

Gardasil – rena giftet?

Eftersom jag själv har en mycket restriktiv hållning till vaccinationer i allmänhet, ställde jag mig frågande till Gardasil från början. Vaccinera mot livmoderhalscancer? Hos 11-åringar eller 13-åringar? Varför det? De är ju inte direkt i någon riskgrupp...

Jag tänkte att "det här kommer folk inte att gå på".
Inte i Sverige.
Kanske i USA, där man fortfarande ger trehormons p-piller till 13-åringar i tron att de "reglerar mensen".

Döm om min förvåning när vanliga, intelligenta, trevliga kvinnor i min omgivning börjar vaccinera sina barn. Mot livmoderhalscancer. En sjukdom som drabbar knappt 400 personer om året i Sverige, de flesta inte alls unga. På de officiella sjukvårdssidorna står det att ca 200 personer dör varje år i denna sjukdom. Enligt Socialstyrelsen dör 125 personer om året i livmoderhalscancer och de flesta är över 85 år. Där kan man också läsa att det är 620 personer varje år som dör i äggstockscancer, 1515 som dör i bröstcancer, 1790 som dör i tjocktarmscancer och 3479 som dör i lungcancer.

Den skrämselpropaganda som drogs igång kring livmoderhalscancer fick människor att glömma att kolla upp fakta. Snabbt ställdes frågan på sin spets på det där förfärliga sättet: "Vill du att din dotter ska slippa livmoderhalscancer, så vaccinerar du henne."

Det här är otroligt oseriös argumentation.
Självklart önskar ingen förälder att deras barn ska få cancer!
Men vi kan ha olika åsikter om hur vi bäst förhindrar det.
Somliga av oss tycker inte att Gardasil är ett bra sätt.

• För det första vaccinerar Gardasil endast mot 2 av de 14 virus som orsakar livmoderhalscancer. Det finns fortfarande minst samma risk som förut att drabbas av de övriga 12. Somliga läkare menar att en vaccination mot 2 kan göra de övriga mer aktiva och riskfyllda.

• För det andra är detta vaccin inte tillräckligt testat. När jag läser på kring Gardasil, tänker jag direkt på Neurosedynskandalen. Det finns definitivt likheter. Gardasil är ett vaccin som har stressats fram (av någon anledning) och vi vet inte riktigt vad det gör och vilka biverkningar det kan få.

• De biverkningar som har registrerats är väldigt allvarliga.
Hittills har 104 flickor dött. Annat som har rapporterats och erkänts som följder av vaccinet är svimningsanfall, yrsel, anafylaxis, medvetslöst tillstånd, förlamning, förblindning, epileptiska anfall, svullna lymfkörtlar, värk i leder och muskler, ovanlig trötthet, svaghet, frossa, feber, ökad risk för blödningar, inflammation i bukspottskörteln, talsvårigheter, minnesluckor, paralysering, allvarlig huvudvärk, Guillain-Barré Syndrome och Multipel Skleros. Nu finns också rapporter om en 16-årig kvinna som på grund av Gardasil har gått in i övergångsåldern med tillbakabildade (döda) äggstockar som följd.
Med föregående talares retorik säger jag därför: Vill du inte att din dotter ska få något (eller flera) av dessa symptom, så vaccinerar du henne INTE.

• Man vet att det finns erkänt giftiga substanser i vaccinationen, t ex aluminium (kan skapa kronisk muskeltrötthet), borax (råttgift) och polysorbat 80 (cancerFRAMKALLANDE substans). Varför riskera våra barns hälsa med dessa preparat?

• Kom också ihåg att de aktiva ingredienserna i Gardasil, själva viruspartiklarna, är genmodifierade. De "liknar" viruset. Egentligen vet man inte riktigt vad dessa partiklar gör i kroppen – för ingen gång tidigare har genmodifierade partiklar tillåtits för vaccination! Känns inte som en bra idé att låta våra flickebarn vara testråttor...

Jag personligen är oerhört starkt MOT Gardasil.
Givetvis förstår jag att andra människor kan välja annorlunda.
Vad jag ber varje förälder om är dock detta:

Läs på innan du gör ditt val!

Mer att läsa:
Gardasil är ett förräderi mot allmänhetens förtroende
Värt att veta om Gardasil och livmoderhalscancer
Gardasil – vaccinera eller inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar