tisdag 21 januari 2014

Med porrindustrin som mall

I dom efter dom ser vi unga kvinnor våldtas en gång till.
I Sverige.
2014.

En 27-åring frias trots att kvinnan sa nej upprepade gånger.
"Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas", menar domaren.

Ett gäng killar ger sig på en tillbakadragen tjej som är redlöst berusad. De turas om att våldta henne medan de hjälper varandra att hålla fast henne.
Samtliga frias.

En 17-årig flicka våldtas av fem jämnåriga killar och frias eftersom det inte kan klargöras att de förstod att hon menade "nej" när hon sa "nej".

Det är helt obegripligt.
Om väktarna av lag och ordning i vårt land vränger lagen så att de här förövarna frias, så är det fel.

Fel i våra lagtexter.
Fel i nyttjandet.
Men framför allt: Fel i våra värderingar.

För det första:
Varför måste tjejen bevisa att hon sa nej?
Varför behöver inte killen i stället bevisa att hon sa ja?
I nuvarande system är tjejen skyldig till motsatsen bevisats.
Fram för en samtyckeslag!

För det andra:
En stilla fråga: Hur många anmäler en våldtäkt, utsätter sig för undersökningar, står ut med att gå upp i rätten och stämplas som lösaktig om de INTE har utsatts för våldtäkt? Skulle de göra det sådär bara på skoj?
Det är så jävla dumt att jag inte ens orkar argumentera.

För det tredje:
När det gäller gruppvåldtäkterna, så måste jag undra: Hur många tjejer är intresserade av att ha sex med fem-sex killar samtidigt? Trots min aktningsvärda ålder har jag aldrig träffat en enda. Inte EN. Som mest kan man tänka sig en trekant. Ifall man känner killarna väl och är sexuellt attraherad av båda. Vilket inte inträffar så ofta. (Det är faktiskt ganska svårt att hitta ens EN kille på en kväll som man är sugen på.)

För det fjärde:
Inte så många tjejer har lust att genomföra fem-sex samlag på en kväll ens med en kille de är tillsammans med. Av den enkla anledning att man spricker invändigt och det gör ont. Även om man är aldrig så sugen och pigg i boet, så finns det (oftast) rent fysiska hinder och man måste vila lite innan man kan köra igen.

För det femte:
Varför reducerar man intelligenta män till hormonstyrda, flåsande kåtbockar? Pratar om dem som om de inte kan tänka, utan styrs helt av sina rusande hormoner. Kåtslag med aggressiva övertoner ses alltså som normaltillstånd för unga män.
Friskt?

Jag tycker att det låter som om hela rättsapparaten har sett för mycket på porrfilm.
Vem skriver manus till porrfilmer?
Ja, inte är det 17-åriga flickor i alla fall...
Och även om de manliga manusförfattarna tycker att det är sexigt med penetrerande i alla möjliga hål och symaskinsknullande i stora grupper i timmavis, så är det inte de flesta tjejers dröm.

Det är som om man har helt glömt bort att porr är en industri.
Som om de har glömt att porraktriser och porraktörer spelar in filmer i sekvenser, med pauser mellan. Och använder massor av glidmedel. För att inte tala om droger.

Vi har kommit så långt ifrån härligt, kärleksfullt, lustfyllt samtyckessex att det är skrämmande. Vad sägs om att i stället utgå ifrån jämbördigt sex, där båda känner lust och längtan och vill utforska varandra? Då man frågar om det är skönt, testar saker och väntar på den andres reaktion, känner sig för, berättar om sina drömmar och frågar hur den andre känner inför det? Borde inte frågorna handla om det i rättsalarna?

– Ville hon verkligen ha sex med dig när både hon och du var så fulla?
– Frågade du om hon ville bli påsatt av dina fyra kompisar?
– Hur kan du vara säker på att hon verkligen ville bli fasthållen?
– Hade ni i förväg kommit överens om att hennes skrik ingick i leken?

Vore inte det rimligt? Egentligen?

Ifall de kåtgubbar som jobbar med att vända lagen mot dessa unga, utnyttjade kvinnor – i stället för att hjälpa och skydda dem – kunda hålla porrfilmsdrömmarna på fritiden, så kanske vi kunde få till en lagändring?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar