onsdag 2 mars 2011

De galna ledarna kring Medelhavet

Gadaffi eller Kadaffi.
Qadhdhaffi ska han väl stavas egentligen, vad jag förstår.
(Lätt att stava: Q - adhd - haffi.)

Vilken rolig snubbe!
Det är ju helt hysteriskt att en sådan totalt verklighetsfrämmande man får styra ett land av Libyens storlek.

I veckor har det varit total kaos i Libyen. Människor demonstrerar på gator och torg. Piloter flyr till Malta och utländska reportrar flyr för livet. Landets invånare fortsätter skrika ut sina hjärtan trots att presidenten beordrar militären att skjuta mot dem.

Kadaffi framhärdar i att han är älskad av alla och hatad av ingen.

Efter lite påtryckningar från utländska reportrar, säger han sedan att oroligheterna beror på "några drogpåverkade studenter, dessutom i en annan stad – inte min".

Det är ju hysteriskt roligt!
Och väldigt sorgligt samtidigt.
Karlen är ju inte klok!

Snacka om att marginalisera problemet...

Berlusconi. En till pajas, tvärs över Medelhavet från Libyen sett. Jag såg en videosnutt på Youtube härom dagen, där Berlusconi juckar mot en inte ont anande parkeringsvakt. På riktigt kommer han ut från något möte, går mot sin limo, väl medveten om reportrar och kameror.

Han får syn på en kvinnlig parkeringsvakt som lappar bilen bredvid/bakom hans limo. Hon lutar sig fram över huven, för att fästa lappen under vindrutetorkarna. Berlusconi lyser upp och går och ställer sig bakom henne och juckar i luften mot hennes bakdel. Sedan flinar han åt kamerorna och tar tag om hennes bakdel och trycker på lite till. Hon vänder sig förskräckt, äcklad och besvärad om, men säger ingenting.

För vad ska man säga?
Får en president uppföra sig så?
Får NÅGON uppföra sig så?
NEJ!

Att ha en egoistisk mansgris med storhetsvansinne som president är i och för sig inget nytt för Italien. Berlusconi håller flaggan högt och vårdar arvet från Mussolini. Men att dagens italienare accepterar detta är för mig en gåta. Är det valmygel som möjliggör denne idiot att regera eller är alla italienare galna?

Och Mubarak. Egypten. Ytterligare en maktfullkomlig galning som tror att han har rätt att missbruka folkets förtroende.

Vad är det för fel på de här karlarna?
Vad är det vi ser här?

Det är väldigt spännande att det händer just nu, när hela världen står i ett skede av förändring... Kanske är det första tecknen på att de patriarkala strukturerna och maktfullkomliga diktatorernas tid är över.

Man kan ju bara hoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar